hemvarndag2Hemvändardagen den 13 maj, Kristi Himmelsfärdsdag inleddes med gudstjänst i Ivetofta kyrka under ledning av kyrkoherde Pia Wiktors och med medverkan av Kyrkstötarna. Efter gudstjänsten var det vandring till Askgravlunden, där kyrkorådets ordförande Mats Edebäck informerade om Askgravlundens tillkomst, de regler som gäller samt om detta gravskick. Därefter smakade det gott med kyrkkaffe och hembakade bullar i Uppståndelsens kapell, där Kyrkstötarna underhöll med sång och musik.

Mellan kl. 13.00 och17.00 var Brukshusen öppna för visning och många passade på att göra ett besök där och köpa lite karameller. Samma tid var det öppet i Tians gård, där museet var öppet. Den dokumentation av boende i Bromölla med kringliggande byar, som studiecirkeln ”Tisdagsgruppen” arbetat med under några år, redovisades. Kartor fanns uppsatta med nummer som hänvisade till de olika familjerna, som man kunde läsa om i de pärmar som gruppen tagit fram. Bilder från byavandringarna samt bilder på äldre bebyggelse fanns att beskåda.  Många intresserade tog tillfället i akt att titta på utställningen och läsa om sig och sin familj.

Många passade också på att träffa ”gamla” vänner och skolkamrater samt ta en god fika i Tians gårds storstuga.hemvarndag1

Föregående artikelKlart med ny matbutik i centrala Bromölla
Nästa artikelMilla tipsar