1.	Barbro Larsson, Astrid Ericsson, Marianne och Per-Anders Hansson tar en fika i solen

Musikunderhållning på Rimérs café

Baklucke- och ruffloppis

Lördagen den 20 augusti levde kajen vid Matvik upp. Då ordnade Bryggföreningen i bygden bryggdag. Baklucke- och ruffloppis stod det på menyn. För er som inte vet vad ruffloppis betyder kan jag informera om att ”baken ” på en båt heter så och det var meningen att man skulle kunna sälja direkt ifrån denna. Denna dag var det dock bara bilar på plats som sålde prylar.

Hoppborg och ballonger till barnen och tipsrunda, gissa vikten på laxen och kaffe till de lite äldre fanns det här. Ett par härliga kvinnor vid namn Astrid Ericsson och Barbro Larsson slog sig ner vid mitt bord när jag tog en läsk i det varma solskenet. De var här för att umgås och titta runt lite.
På frågan om de hade fyndat på loppisen fick jag svaret av Astrid. ”Jag har hemma så jag kan loppa iväg!” Hon upplyste även om att de hade gått tipsrundan. Den var ju inte den lättaste. Men hon kryssade lite här och lite där, det blev nog bra. Om det blev någon vinst fick jag aldrig reda på. Men med den lite ”här-och-där-raden” blev det säkert vinst. Det hoppas jag i alla fall.
Per-Anders Hansson , norrlänningen som blivit ordförande i föreningen, berättar att det är första gången detta ordnas men att det är tänkt att det ska bli en tradition. Föreningen som funnits i fem år har idag 270 medlemmar. Det är kommunen som äger och sköter de tio bryggor som ligger vid hamnen. Idag ligger här cirka 600 båtar. Stora, små, breda, smala, med åror eller utan. Det spelar ingen roll. När man står på kajen slår det en hur vackert här är oavsett storlek på båtarna.
Nu är bollen i rullning. Första bryggdagen är över. Nästa år utökas kanske arrangemanget med mer saker. Kanske till och med namnet ändras. För som någon sa, ett arrangemang väl värt att kallas för Matviksfestivalen.

Text & Bild Paulina Bengtsson

Föregående artikelNystart!
Nästa artikelKatis Glas o Design har flyttat från Mörrum till Karlshamn