BROMÖLLA
I min hand håller jag det nya Kulturprogrammet från Bromölla bibliotek.

På omslaget finns det en bild av en leende Ebba Witt-Brattström som var här och hälsade på oss den 6 februari och berättade om sitt författarskap. Tillsammans med mina kollegor är jag med och utarbetar programmet och det är lika roligt varje gång kalendern dimper ner från tryckeriet och jag får ett påtagligt bevis på att kulturen i Bromölla är väldigt levande och vital.

Många misstar sig i frågan om vad kultur är. De ser en inre bild av en högdragen Strindberg med sin rappa penna i högsta hugg, eller operavalkyrian som röd i ansiktet tar en ton som kanske spräcker spegeln denna gång. Andra tror att kultur är något man genomlider i skolan när läraren drar med klassen till ett museum med dammiga statyer och ännu dammigare tavlor. Jag skulle vilja säga som Brasse Brännström gör i Fem myror och Fyra elefanter när Magnus Härenstam och Eva Remaeus gissar vilket djur som ska bort; Fel Fel Fel!!!

Kultur är allt som beskrivits ovan men det är så mycket mer och det bästa är att alla har något att bidra med. Jag skulle vilja att kulturen petades ner från sin piedestal där den, tror jag, mot sin vilja placerats. När du bläddrar i vårt kulturprogram kommer du att märka att utbudet är väldigt brett.

Här finns något för alla, vare sig du vill gå på en föreställning, höra ett föredrag, pyssla, få boktips eller se en utställning. En av nyheterna i år är att vi anordnar en bokloppis den 31/3 där alla som vill kan boka ett bord och sälja sina utlästa böcker.

http://www.bromolla.se/sv/Kultur–fritid/ (länk till kulturprogrammet)

Välkommen!
Christina Hedlund
Biblioteksassistent
Bromölla bibliotek

Föregående artikelVälkomna på prova på-behandlingar!
Nästa artikelFotograf Serny: Låt det bara hända