adventsalong

Välkommen in på helgmys i konstens värld nu under den kyliga hösten. Tre helger i rad med start 27 november, kommer 23 lokala konstnärer ställa ut sina verk på Segervägen 2-4 i Bromölla. Inträdet är gratis och det bjuds på glögg och pepparkakor.

Jan-Erik Nilsson är arrangör och en av konstnärerna samt en av de främsta initiativtagarna. I ett av rummen i utställningsbyggnaden har han en musikstudio där han producerar visor och dylikt. Han har även sin konst i rummet, som består av målade portträtt. Lokalerna är före detta LB-Hus kontor och för ca 15 år sedan var det ett allaktivitetshus. Det som finns kvar av detta är målningar på väggarna som skapades för att smycka lokalen. Huset ägs nu av Niklas Karlsson som med glädje gav tillåtelse till evenemanget.

Pelle Strand är en annan av konstnärerna och han har ställt ut under konstrundan i Blekinge tidigare. Han sysslar med lite olika material och gör både målningar och skulpturer. Han kommer ställa ut ca 10-15 målningar de här helgerna.

ChrisJorn Art & Design kommer ställa ut möbelkonst, foto och skulpturer. Annars är det alla möjliga sorters verk. Allt från foto, skulpturer och målningar till luffarslöjd, silverpläterade smycken, keramik, smycken, akvarell, scrapbooking, silversmide, cement, ull, textil och hampa. Variationen av konst skapade också namnet, men också för att det pågår under första, andra och tredje advent. Det är första gången de 23 konstnärerna och hantverkarna visar sina verk ihop.

Öppettiderna för detta evenemanget är 14-17 lördagar och söndagar fram till den 12:e december.

Konstnärerna vill ge ett stort tack till Sölvesborgs Trading AB och Bromölla Kommun som sponsrade dem och gjorde evenemanget möjligt.

Text och bild Belle & Veronika

Föregående artikelThai-massage för hela kroppen
Nästa artikelHar ni sett oss?