Karlshamns Musiksällskap håller Vår-Wienerkonsert den 5 maj.

Karlshamn
Att det börjar gå mot vår har ingen missat, framförallt är det ett säkert vårtecken när musikanterna i Karlshamns Musiksällskap har börjat öva.

Nu i maj kan man besöka Stadsteatern i Karlshamn för att njuta av Vår-Wienerkonserten som arrangeras av Karlshamns Musiksällskap, en återkommande populär tradition som avslutar vårsäsongen. Lördagen den 5 maj kl 18.00 på Stadsteatern.
Nytt för i år är att Musiksällskapet samarbetar med Blekinge Ungdomsorkester, där Mikaela Brorsson är dirigent för Ungdomsorkestern.

Sedan ett par år tillbaka dirigeras Vår-Wienerkonserten av Lars Kvensler. Lars kommer från Ronneby men är sedan många år bor i Göteborg och spelar violin på Göteborgsoperan. Solister i år är Carolina Sandgren, också hon från Göteborgsoperan och Anna Neah Deutgen.

Musiksällskapet bildades redan 1876 och är idag Karlshamns äldsta ideella kulturförening. 2016 hade dom 140-årsjubileum. Under ett år ger orkestern 4-5 konserter. Den första Wieneraftonen hölls 1975, då under ledning av Lars Eric Andersson.

Text: Daniel Sverkersson
Bild: Karlshamns Musiksällskap

Föregående artikelCopy Singers sjöng in våren
Nästa artikelRestaurangen vid Bromöllas framsida mot härliga Ivösjön