Anna välkomnar en spekulant välkommen på visningen.

Karlshamn
Så länge hon kan minnas har franschistagaren Anna Wickström varit intresserad av hus, fastigheter, inredning och affärer. Efter att det bara gått ca två månader sedan hon öppnade har starten varit betydligt bättre än vad hon vågat drömma om faktiskt så bra att hon redan nu börjar fundera på att anställa en mäklare till.

Efter att ha varit anställd som mäklare i tio år tog Anna steget fullt ut och öppnade ett eget mäklarkontor.

– Jag har alltid varit driven och full med idéer. När sedan HusmanHagbergs rekryterare kontaktade mig i rätt ögonblick var beslutet enkelt att steget att starta eget. Nu har jag förverkligat min dröm om att bli min egen chef med egen mäklarbyrå och här kan jag sätta mina idéer i bruk och driva företaget efter min höga ambition, berättar Anna. En stor drivkraft hos mig är och har alltid varit att förutom träffa nya människor och knyta nya kontakter, att hjälpa folk. Jag har en bakgrund från vårdbranschen och har mycket med mig därifrån att hjälpa individuellt. Alla människor är ju olika med olika behov så det är viktigt att anpassa sig, säger Anna.

– I det här yrket är ingen dag lik den andra vilket passar mig perfekt. Jag gillar att vara flexibel, det är visningar, försäljningsmöten, värdera bostäder, administrativt arbete m.m så jag trivs verkligen ypperligt i min nuvarande situation. Det enda problemet jag har är att jag tycker dagarna ibland går lite väl fort, säger Anna lite skämtsamt.

– Lokalen som HusmanHagberg huserar i ligger mitt i centrala Karlshamn. Det var tidigare butiken Walk on som låg här, men det var i en större lokal, berättar Anna. Fastighetsägarna har varit fantastiska och anpassat lokalen helt efter mina önskemål, och allt är totalrenoverat.

– En av anledningarna att det gått så bra snabbt är att jag fått mycket hjälp, stöd och råd från HusmanHagberg, inte bara centralt utan även från kollegor i närliggande område så det känns verkligen tryggt att vara franchisetagare i HusmanHagberg. Förutom Karlshamn tillhör även Sölvesborg och Olofström mitt område, berättar Anna.

Vi på INFO-Bladet blir ju nyfikna på vad succén grundar sig i och ber att få följa med på en visning senare på dagen. Jag och min kollega Daniel dyker upp några minuter innan utsatt tid. Det visar sig att det har även anmälda spekulanter gjort. Det är en bostadsrätt på 3 rum och kök med en balkong.

Anna visar spekulanten Daniel Öman runt i lägenheten.

Anna tar artigt mot besökarna i dörren och överlämnar alla uppgifter om objektet. Spekulanterna går runt och tittar, viskar lite och pekar. Anna rör sig runt bland alla och står redo för frågor. Det tar inte lång tid innan just frågorna kommer. Anna svarar säkert och engagerat och tipsar om vilka möjligheter det finns att sätta sin egen prägel i lägenheten. Vi pratar med en av spekulanterna om hans

uppfattning av visningen innan han går.

– Mycket positivt, jag har varit på ganska många visningar och det händer inte så sällan att mäklaren mest står i ett hörn, eller håller på med mobilen, men på denna visningen var det verkligen tvärtom. En engagerad mäklare som verkligen ville det bästa. Jag tror nog både säljare och köpare kommer att slutföra affären och vara väldigt nöja med HusmanHagberg. Om det blir just han som blir köpare låter han vara osagt men omöjligt är det inte säger han lite lurigt innan han säger hejdå till Anna och meddelar att ”vi håller kontakten” för att sedan bege sig i väg.

Anna Wickström förmedlar gärna er bostad.

Min kollega har större erfarenhet av att gå på visningar än vad jag har och även han är väldigt positiv till hur HusmanHagberg genomförde visningen. Efter att spekulanterna har gått byter vi ett par ord med Anna.

– Jag är jättenöjd. Det är så himla kul att se intresserade kunder som går runt för första gången i deras (kanske) nya hem. Hur de resonerar, där kan vi göra så. Där kan vi göra si. Där kan vi ha TV:n och där sovrummet, säger Anna nöjt.

Vi lämnar också lägenheten så att Anna kan få plocka ihop sina saker med mer förståelse varför Anna har fått den rivstart hon fått.

Text: Magnus Kajrup
Bild: Daniel Sverkersson

Föregående artikelRestaurangen vid Bromöllas framsida mot härliga Ivösjön
Nästa artikel10-års jubileum för folkfesten Bräknetrampen