Linedance pågår.

Kl. 11:00 lördagen 7 september var det åter dags för Bellevuefestivalen i Bellevueparken.

Garageloppisen hade i vanlig ordning tjuvstartat några timmar tidigare. Till skillnad ifrån tidigare år så var det faktiskt strålande väder hela dagen trots att det när jag vaknade såg väldigt mörkt och regnigt ut.

Men väl på plats så var det redan folk på parkeringen och inspekterade vad som såldes på loppisen. När portarna slogs upp till parkområdet så inledde duon Good Neighbors med vacker musik som exempelvis en cover på Cyndi Lauper hiten ”Girls just wanna have fun”.
Det fortsatte att vara strålande sensommarväder och folket strövade omkring på området och tittade på häftiga bilar ifrån en bilutställning. Bland annat fanns det en gul Chevrolet Camaro av samma modell som i ”Transformers” filmerna. Man kunde få sig en bit mat ute eller köpa fika inne i kafeterian. Skytteföreningen erbjöd prickskytte. En hoppborg för barnen fanns på plats. Hemvärnet visade upp sina fordon. Samt så hade Ahlbergs bil uppvisning av sina bilar.

Allt detta medan livemusik och linedance framfördes. Kl. 13:00 var det dags för engelsmannen Tim Earle att framföra vacker countrymusik och 14:00 så intog rapparen Linus Norrgård scenen. Det var hans första nervösa framträdande och han hade fint stöd av oss i publiken. Musikevenemang och utomhusaktiviteter var inte det enda som erbjöds. Inne i parkbyggnaden så erbjöds även utställningar av konst och foton.

Det hela visade sig bli en lyckad dag. Inget dåligt väder som har förföljt festivalen tidigare år och folket stannade i princip tills allt var slut framåt tre på eftermiddagen. För arrangemanget stod återigen Robin ”Rocko” Falck och Tobias Mattsson.

Text & Foto: Paul Karlsson

Föregående artikelHjärta och smärta med Bluesdoktorn
Nästa artikelHälsodag med PRO Norje