Simon och Linn nya ägare till Mörrumskiosken.

Efter ca 24 år väljer Rolf Lundberg att sälja Mörrums-kiosken. Men dem nya ägarna är på inga sätt obekanta för stamgästerna.

Linn Rasmussen och Simon Johnsson har nämligen arbetat i kiosken mellan fem, sex år.
– Detta är en dröm som går i uppfyllelse, säger Linn och Simon.- Även om det är ett stort steg för oss att ta så känner vi oss väldigt trygga och mogna i verksamheten. Det är en välskött kiosk med stor kundtillströmning, säger Linn.

Bråda dagar inför öppningspremiären.

– Därför känner vi att vi inte behöver göra några stora förändringar med en gång, utan det får isåfall komma när vi kommer på vad som ska förbättras, säger Simon. Våra återkommande kunder kommer att framöver se vad vi erbjuder för dagens rätt för hela veckan, till skillnad från nu då man ser det först när man kommer till kiosken. Linn som bor i Mörrum och Simon som är på väg att flytta till Svängsta kan inte nog berömma Mörrum och dess invånare. Här känner alla alla och ingen är förmer än den andra vilket bidrar till en härlig stämning och gott tempo.

– Kiosken är och har varit den centrala mötesplatsen i Mörrum och jag tror den byggdes under 70-talet säger Simon som får medhåll från en av stamgästerna i serveringslokalen.
Trots låg ålder har båda en gedigen bakgrund inom kiosk och restaurang. – Jag började faktiskt att jobba helger här redan under gymnasietiden, berättar Simon. Det är en sprudlande entusiastisk duo jag möter. – Ja vi tycker det här ska bli fantastiskt kul, att äntligen få driva Mörrumskiosken. Vi har trivts alldeles ypperligt under Rolf ledning men det är allt något speciellt att vara egen företagare. Ägarskiftet kommer att ske 1 juli och den första veckan kommer att ägnas åt att få iordning för öppningen med de erbjudande kiosken kommer att ha.

– Vi har inte bestämt riktigt allt än men det kommer säkert att bli hur bra som helst, säger Linn självsäkert. Ett kanske lite udda utbud för en kiosk är väl att vi säljer blommor, och inte lite blommor heller, säger Linn leende. Inför midsommar tog faktiskt nästan allt slut så nu väntar vi in ny leverans. Till en början kommer Linn och Simon att dela på arbetet, men siktar på nyanställningar framåt senhösten/vintern.

Annars lovar som sagt de nya ägarna att kunderna kommer att känna igen sig. – Vi ska vara en klassisk kiosk med klassiskt utbud, säger Simon. – Vi tycker det är lika roligt att gå till jobbet varje dag och jag tror det märks och smittar av sig, säger Linn. Service och tillgänglighet är väldigt viktigt för oss båda. Här ska alla känna sig välkomna oavsett om man är från Mörrum eller om man är förbiresande.

Under intervjun strömmar det in kunder och undertecknad kan intyga den sköna stämningen här i Mörrum och i kiosken. Det är inte bara en beställning utan alla har något att berätta eller prata om med Linn eller Simon.

– Vi vill gärna passa på att tacka alla som har hjälpt oss och stöttat oss, ingen nämnd ingen glömd, avslutar den nya ägarduon.

Text & Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelNeringens bok, en tidresa in i Göingeskogarna
Nästa artikel100 ungdomar i träning på Sölvesborgs Gk