Engagerad publik med Mora träsk på scen.

Visst blir man nostalgisk när man hör namnet Mora träsk. Ett band som närmar sig 50 års jubileum. Det är musik för både stora och små där man får svårt att sitta still.
Konserten i Karlshamn är på en riktigt regnig dag men stämningen är ändå på topp inne i Bellevueparken. Innan konserten börjar säger sångaren Leif Walter ”Nu ska vi rocka rumpa så det står härliga till”. Klappa händerna inleds och alla barn blir engagerade i att följa Leifs instruktioner i sång och lek. På dagens konsert var det Ingemar André som spelade gitarr. Mora träsk består av två gitarrister som turas om att kompa Leif på turnéerna. När det var dags för låten ”Bilarna förr” sade Leif från scenen ”Nu ska ni få körkort! Så kan ni köra hem era föräldrar sedan”.
Bandet Mora träsk bildades 1971 som ett 5-mans rockband. Genom åren har det blivit många spelningar. Det bästa med att turnera runt år efter år är att man får leka på arbetstid säger Leif leende. Det är inte alla som får göra det. Man får även se Sveriges avlånga land i både sol och regn. De har spelningar från Luleå till Trelleborg och Karlshamn är en stad de återkommer till varje år. På frågan var namnet Mora träsk kommer ifrån svarar han att man måste ju heta något. Det var det bästa de kunde hitta på. Leif tycker att det är svårt att svara på vilken som är hans favorit Mora träsk låt men han gillar att sjunga Tigerjakten, I skolan, En sjöman for och Honky Tonk. Det är roligt med sånglekar där man får röra på sig.
När jag frågar hur länge Leif tänk fortsätta med att turnera runt svarar han att han tar ett år i taget. Men än så länge tänker han inte lägga av. Leif tycker att det är viktigt att hålla igång och att röra på sig. Han både cyklar, simmar och går på gym. Konserten avslutades med Honky Tonk och då stod alla barnen upp och dansade. Låten avslutas med ”Det var allt för denna gången”.


Text & Foto: Veronica Palmgren

Föregående artikelTillbaka till Overlook Hotel i Doctor Sleep
Nästa artikel”Jazz Seven” med passion och glöd!