Cirkusartister på cirkusskeppet Johanne

Karlshamn

I samband med att Karlshamns riksteaterförening firade 50 år bjöds det på flera olika gratisföreställningar i Karlshamn. På torget spelades Lejonkungen upp och nere i hamnen kom ett cirkusskepp på besök.

På torget kom Teater Imba och spelade upp en barnföreställning med deras tolkning av Lejonkungen. Det var skådespelarna Thomas Häggström och Christian Svensson som medverkade på scen och de berättade historien med hjälp av rörelser och utan rekvisita.

Publiken till andra föreställningen av Lejonkungen

– Vår historia börjar på Savannen i Afrika, säger skådespelarna och det kommer en antilop hoppande. I föreställningen finns mycket humor, det berättas om lejonet Simba som hamnade i en älv och han blev ren i sin simbassäng. På eftermiddagen kom Cirkusbåten Johanne och Free movement på besök till Karlshamns hamn. Det var många besökare som var nyfikna och det bjöds på gratis föreställning med luftakrobatik, jonglering, rullskridskoåkning från cirkusbåten. Det var cirkusartisterna Rebecca Seward, Mari Vincentz, Johannes Starke och Andrea Hilario som stod för underhållningen medan Jenny Nilsson stod för livemusiken. En poetisk föreställning med inslag av humor och olika rörelser högt uppe i seglet. Tomtekvartetten spelade innan båda föreställningarna och under helgen spelade även Carlshamn Punsch Big Band, BeatUs och Gospel Stompers. Det bjöds även på en föreställning med nycirkus, luftakrobatik och livemusik i Snäckan i Rosengården med Spinning Compass Performance. En fullspäckad kulturell helg med Karlshamns riksteaterförening.

Text & Foto: Veronica Palmgren 

Föregående artikelNu är hösten här
Nästa artikelNu ska utescenen rustas upp tack vare insamling