Utställare och besökare i Smedjan.
Susanne Pelger berättar om sina barnböcker.

Det har varit en omtyckt Bokmässa på Lokstallarna. Flera författare samlades under samma tak inne på Smedjan och på stora scenen för att berätta om sina böcker och sitt skrivande.
Det fanns en lokal författarscen där varje författare hade fem minuter på sig med att läsa ur sina böcker och berättade om sina verk och sitt skrivande. Susanne Pelger berättade om sina barnböcker ”Hästen och Husse” som lockar till både skratt och viktiga samtal om normer och fördomar, och att man visar barn att de ska visa respekt. ”Man är som man är och det är då man är som bäst” säger Susanne Pelger under sina fem minuter på scenen.
Prisbelönta finländska författaren Monika Fagerholm läste ur sin bok ”Vem dödade bambi?” och berättade vad den handlar om. Titeln anspelar på oskuld. Tre 15-åriga tjejer vann skrivartävlingen som anordnats som en del i Berättarkraft. Det vinnande bidraget är en novell skriven av Rebecca Ehnbom. Novellen heter ”Saknad” och handlar om ett flygplan som försvinner och återkommer 10 år senare men då har ingen av passagerarna åldrats.

Monika Fagerholm läser ur sin bok.

Blekinge bokmässa arrangerades av Region Blekinge i samarbete med bland annat Bibliotek och kultur i Karlshamn och det fanns runt 55 lokala utställare där det var fri entré till samtliga föreläsningar.

Text & Foto: Veronica Palmgren
Föregående artikelBabs och Ellington med Malin Östh Band på Golfkrogen!
Nästa artikelMin mor – mjölkerska och Kokfru