Katten Asimi.

Den ideella föreningen grundades 2016 i Karlshamns kommun. Grundaren av Asimis Resa för katter i nöd kämpar dagligen för hemlösa katters chans till ett värdigt liv. Dom lägger tid, energi och pengar på att rädda dem som samhället glömt bort.

Grundaren berättar: Asimis Resa tog sin början i mars 2016 (men blev registrerad förening först i mars 2017) då vi lyckades rädda fyra katter från en gård där de grovt vanvårdades. En av dessa var Asimi, en kattflicka som med sina vackra men oerhört rädda ögon fångade människor både i Sverige och USA. Denna flicka på ca tre år klättrade på väggarna i ren rädsla. Hennes liv skulle börja om men hennes kropp ville annorlunda. Det visade sig att Asimis lungor var fyllda av någonting som veterinär inte kunde urskilja. Hon blev inlagd på djursjukhus och hennes chans att överleva var inte stor. Vi valde dock att inte ge upp. Idag lever Asimi det goda livet hos grundaren till Asimis Resa.

Vi är en förening som verkar i Karlshamns kommun men som i den mån vi kan även hjälper andra kommuner med katter. Vi försöker att hålla oss relativt liten för att veta vilka människor vi har med oss. Vår förening lämnar ingen obemärkt utan vi ser oss och våra ”resenärer” som familj mer än bara medlemmar.

Som mindre förening tar vi oss heller inte vatten över huvudet och tar in fler katter än vi kan hantera. Detta gör att vi ibland måste säga nej till människor som ber oss om hjälp då vi håller det i liten skala och fokuserar på att ge varje katt den tid och den uppmärksamhet den kräver i väntan på ett nytt hem.

Vi vänder oss främst till katter som i många fall är förvildade och inte har dem förutsättningar att bli räddade som omplaceringar har. Självklart är alla lika värda MEN vi tar inte i första hand emot katter som omplaceras pga allergier eller andra problem i familjen då vårt mål är att minska antalet hemlösa katter som vi i Sverige faktiskt har. (Uppemot 200 000)

Våra adoptörer finns så väl i Ystad som i Stockholm och vi håller tät kontakt med dem som tar sig an en katt från Asimis Resa. Varje katt vi fångar in genomgår hälsokontroll, blir ohyrebehandlad, vaccinerad, chippad, avmaskad och kastrerad. De blir socialiserade i hemmiljö och träffar både barn, andra katter samt hundar. Katterna får bra näringsrik kost, och den vård och omsorg de behöver fram till att de är redo att flytta. Som adoptör betalar man 2000 kronor för en färdig katt som kommer vara dig tacksam hela livet för att just den fick chansen.

Som ideell förening är vi i stort behov av människors givmildhet. Kostnader för mat, sand, mjölkersättning, veterinärvård etc skulle inte vara möjligt utan människors donationer. Även människor som ställer upp som jourhem, infångningshjälp, försäkringsfaddrar osv är ett viktigt led i att kunna fortsätta med vårt arbete. Och fortsätta kommer vi att göra, tills den dagen ingen katt längre behöver oss.

Vi finns på Facebook, sök efter Asimis Resa så hittar ni oss.

Text: Emelie, Martina & Annie
Bild: Asimis Resa

Föregående artikelHans Tornerhjelm – I kungens tjänst
Nästa artikelWinston Churchill – inte bara en hjälte