Anna och jimmy Schön driver företaget Schön Coaching och är några av kvällens inspiratörer.

Bromölla
I höst testar näringslivsenheten tillsammans med kollegorna på kultur, fritid och turism ett nytt grepp för att möta upp och stimulera den kulturella, kreativa näringen, KKN.
De väljer då att bjuda in till en inspirationskväll där ett antal spännande aktörer får dela med sig av sina resor. Rubriken är ”Ta din hobby eller passion till nästa nivå!”. Tanken är att det ska följas av ytterligare inspirationskvällar och följas upp med ”Drop in” för att vägleda vidare för den som vill utveckla idéer som kvällarna ger.

Nyligen arrangerade Anna och Jimmy Snapphaneracet, en löptävling för de som gillar långa distanser. Fotograf Mikko Mallo

”Vi vill skapa förutsättningar för fler aktiva inom denna sektor. Förhoppningen är att vi lägger grunden för framtida företagare som berikar utbudet i kommunen. Vi ser goda exempel idag som tagit sin passion ett steg längre. Att man skulle vilja förändra sin livssituation och göra något annat funderar vi nog alla på emellanåt. Men att våga bryta upp och välja annan bana, ja kanske t o m att starta eget är ett stort kliv för många. Vi vill visa på andra möjligheter att berika sitt liv, genom att låta sin hobby eller fritidsintresse få ta större plats och kanske på sikt något du ha en extra inkomst ifrån. Vi skulle vilja få fler att leva ut sina drömmer och satsa mer på det som får tiden att försvinna. KKN innefattar många olika inriktningar och vi är övertygade att det finns potential att utveckla i våra kommuninvånares fritidsintresse. Samtidigt ser vi en möjlighet att dessa hobbyfantaster ska kunna dela med sig till andra, berika Bromöllas utbud och utveckla sin hobby till något mer inkomstbringande”, säger Maria Block, näringslivsutvecklare på Bromölla kommun.
Någon är kanske en fantastisk historieberättare och kan anlitas för guidningar, någon är fiskeentusiast och kan hålla kurser eller paketera upplevelser, mat, träning, hälsa, konst, musik och upplevelse med mer.
”Under inspirationskvällen kommer vi även att bjuda på tips och idéer kring vägval, kursutbud och hobbyföretagande. Aktiviteten är ett nytt sätt att samverka kring näringsliv, kultur, turism och fritid. Våra befintliga tjänster, service och utbud vävs samman i syfte att skapa samlat utbud och bättre förutsättningar. Bara vinna- vinna på det och vem vet, detta kan på sikt komma att ge oss allt fler företagare och ett än större utbud”, säger Per-Anders Green, näringslivschef på Bromölla kommun.
Kvällen kommer att följas upp med en ”Drop in” för den som vill få hjälp att komma vidare med sitt intresse. Vi tipsar och vägleder.
”Vem är kvällen till för? Säkert väldigt många, är man nyfiken på något nytt att prova på ska man komma. Likaså om man önskar utveckla sig i något man redan gör. Någon kanske bara behöver lite allmän inspiration.
I kommunens egen regi genom Kulturpunkten och Kulturprogrammet så erbjuds många aktiviteter, sen finns många föreningar och studieförbund som erbjuder spännande kurser och aktiviteter i kommunen. Fantastisk om vi kan inspirera till ökat deltagande”, säger Linnea Liliekvist, kulturstrateg på kommunen.
Datumet är den 21 september
kl. 18-20 på Kulturpunkten
Anmälan senast 16 september till maria.block@bromolla.se

Text: Patrik Lundin

Föregående artikelNu vill vi sätta upp skylten!
Nästa artikel”Ta din hobby eller passion till nästa nivå” är temat på inspirationskväll i september