Initiativtagarna till Bromölla Marknad - Villy Nilsson och Patrik Lundin.

2004 var sista året som Bromölla-Dagarna firades och trots att man 2006 invigde torget i Bromölla med BromöllaKalaset så är inget återkommande evenemang på plats. Detta kan det bli ändring på nu.

Tankarna på en Marknad eller aktivitet i Bromöllas centrum väcktes redan förra året och ett test gjordes kring Arenan. Vädret sopade hela det försöket i stöpet och nu i år beslöt sig två entreprenörer för att ge marknaden en chans. Villy Nilsson som driver Direkten-Butik i Bromölla och Olofström med Frun Karin Nilsson, samarbetar med Patrik Lundin som driver informationsföretaget Easyinfo AB.

INFO-Bladet träffade Villy och Patrik och frågade om deras initiativ?

– Redan i vintras startade vi med lite tankar som har blivit verklighet och tack vare att det finns ett intresse att evenemanget ska bli av hos invånarna i Bromölla kommun så kommer det att bli en marknad den 29-30 juni, berättar Villy. Då vi jobbar med egna verksamheter och vet att inget gör sig själv så bestämde vi oss för att starta projektet. Nu står vi inför ett faktum att Bromölla Marknad verkar få bra uppslutning av knallar och andra aktörer.

– Vi har inte haft som plan att detta ska vara det största evenemanget i bygden men det ska finnas mycket för besökarna, säger Patrik. För mig har det alltid varit konstigt att man inte vill lägga evenemang samtidigt som andra. Det är ju faktiskt denna helgen som det kommer mest människor på besök i Bromölla, när IFÖ Bromölla IF genomför sin återkommande Ifö-cup, fortsätter Patrik.

Tanken med att ha en marknad i Bromölla samtidigt som Ifö-cup har diskuterats med förespråkare för IFÖ Bromölla IF och man ser nyttan av detta som ett komplement som förstärker upplevelsen av cupen i Bromölla.

Nu vill vi uppmana alla Bromöllabor att gå ut och visa att ni vill ha ett fortsatt evenemang genom att besöka marknaden och denna dagen kanske passa på att besöka butiker eller restauranger.

Programmet för helgen kan enklast hittas på www.krogno2.se som driver serveringstältet på torget. Klart är att här kommer det spelas musik med olika band som tex. 100% Uggla – en tribute till Magnus Uggla, Havsbandet och Redline samt From the Bottom – det populära lokala bandet i ny tappning. Sist de spelade drog de fullt hus på Krog No 2.

Tivoli och tävlingar samt lotter finns på torget där man även kan träffa oss från INFO-Bladet och vinna fina priser. Tävla med mini-robot eller golf för stora och små.

Annonsörerna i Marknadstidningen stöttar Bromölla Marknad och därför önskar vi att ni gynnar de då möjlighet ges. I år har även de flesta lokala partier bokat plats och de står redo att diskutera den lokala politiken inför valet i höst.

INFO-Bladet hälsar alla välkomna till sin plats på torget och önskar initiativtagarna till Bromölla Marknad lycka till.

Text & Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelMingel vid filmvisningen av Solo – A Star Wars Story
Nästa artikelHans Tornerhjelm – I kungens tjänst