Johan Boström, Niclas Andersson, Bo Alm, Camilla Björkman, Per Svensson och Hasse Persson

Bromölla
Pinnagas Moppers, drar äntligen igång våren med Vårrundan och samlar in pengar till Suicide Zero.

Starten går från Din-X och Din butik i Bromölla kl.10.00 den första maj.

Pinnagas Moppers, är klubben för entusiaster med största intresse för mopeder, både när det gäller att laga mopeder, diskutera mopeder men så klart även köra mopeder. Klubben grundades 2014 och namnet Pinnagas kommer av att när gasvajern gick av tog man en pinne och snurrade upp vajern för att kunna hålla gas på mopeden, tills ny gasvajer kunde monteras.
Klubbens stora händelse under året är Vårrundan som körs första maj varje år sedan 2016 och med två års uppehåll pga pandemi så firar man i år 5 år.
Deltagarantalet har genom året legat på 73 och 170 startande, nu siktar man på minst hundratalet. Som vanligt startar man klockan 10 på macken Din-X i Bromölla, kortegen går sedan genom Bromölla på Storgatan för de som vill uppleva den härliga synen, av alla mopeder, på plats längs vägen.
– Såklart hoppas vi på en fin första maj när det är dags för att verkligen välkomna våren, säger Bo Alm, som är en av arrangörerna.
– Alla som kör moped från den förra generationen, eller har det som intresse är välkomna att delta.
Det kostar 50 kr att delta, då ingår även 1 korv och dricka, man erhåller även i år ett klistermärke och tipskupong. Frågor kommer sen dyka upp med jämna mellanrum under rundan. 1:a, 2:a och 3:e pris delas ut efter målgång, där kommer det också att delas ut Pinnagas pris. Rätt rad presenteras även på vår Facebook sida senare. Ingen föranmälan krävs så bara dyk upp. Som extra säkerhet finns det en bil med släp som kan ringas in om det skulle behövas.
Korv säljes av Camilla Björkman, där överskottet går till Suicide Zero. Camilla låter meddela att hela intäkten för korvförsäljningen går till Suicide Zero då man blivit sponsrad med korv.
Suicide Zero är en ideell organisation som sedan 2013 arbetar för att radikalt minska självmorden i Sverige. Nära 1 500 personer tar sitt liv varje år. De allra flesta kan vi rädda. Suicide Zeros vision är ett samhälle utan självmord.
Pinnagas Moppers finns även på Facebook, här kan man se bilder från tidigare rundor men även klassiska mopeder från förra generationen!
INFO-Bladet önskar alla i moppegängen lycka till med färden den första maj.
Text & Foto: Patrik Lundin

Föregående artikelVåren den perfekta årstiden för att vara ute och njuta i värmen!
Nästa artikelÄntligen dags för firande av Mörrums nationaldag