Våren mot vintern

Nu är äntligen 2022 här och alla håller tummarna för att det är året då pandemin slutar. Gav ni något nyårslöfte på nyårsafton?
Själv gav jag inget nyårslöfte. Visst hade man kunnat säga att man ska bli bättre på att träna mer regelbundet, sluta äta socker och så vidare, men till vilken nytta när man ofta efter några månader faller tillbaka. På Facebook såg jag bland mina minnen att jag skrev ett intressant inlägg för många år sedan. Där skrev jag 2011, ”Många har skaffat ett nyårslöfte, därför är mitt nyårslöfte att inte skaffat något. Tror ni att jag kan hålla det löftet?”. Det låter som ett bra nyårslöfte som går att hålla, eller hur?
Jag intervjuade Friskis och Svettis och de berättade att många ställer för höga krav på sig själv. De menar på att det är bättre att träna litegrann och sedan trappa upp. Man ska inte gå all in på första försöket och sedan känna att det här fungerar inte. Man måste vara snäll mot sin kropp och lyssna på den. Om man känner att man vill ge ett nyårslöfte tycker jag att man inte ska fokusera på sig själv utan i stället tänka på andra genom att tänka att man ska ge någon en komplimang varje dag eller hjälpa någon medmänniska varje dag.
Det i sin tur kan leda till Pay it forward, vilket innebär att den som fått en komplimang eller hjälp gör någon vänlig gest mot eller åt någon annan. Då får vi en mycket trevligare och härligare gemenskap och världen blir en bättre plats att leva på.
Hur som helst önskar jag er alla ett underbart 2022 där era drömmar och önskningar går i uppfyllelse. Snart är våren här och då kan vi träffas mer utomhus och man blir mycket piggare av ljuset och av att all grönska slår ut. Tänk positivt! Jag säger bara, If you can dream it, you can do it! (Om du kan drömma det, kan du göra det).

Veronica Palmgren

Föregående artikelSölvesborgs Bridgeklubb laddar om!
Nästa artikelPolitik i INFO-Bladet