Jonna på Marketfix.

Det lilla nystartade företaget i Bromölla som arbetar med andra företags ansikte utåt.
Jonna Nilsson äger företaget Marketfix, en webbyrå som arbetar med webbsidor, logotyper, digital marknadsföring och andra kringgående tjänster.
Sedan hon var liten har hon gillat att skapa och designa saker på olika vis, vilket gjorde att hon under gymnasietiden fann intresset för att designa och ta fram olika webbsidor. Kunskapen fortsatte växa efter många timmar framför datorn, som sedan utökats med en treårig högskoleutbildning. Nu satsar hon på eget företag där hon använder sin breda kunskap för att skapa välarbetade webbsidor åt företag. För Jonna handlar det inte om bara koden som skapar webbsidan, utan även alla små detaljer runtomkring.
Jonna vill att fler företag skaffar sig en webbsida och att de som redan har en webbsida har en sida som är välarbetad. Att missa detaljer som att ha en webbsida som är svår att använda, laddar långsamt, slutar fungera ofta eller har fel färger är inte bra för företaget.
Det viktiga är inte att ha den mest avancerade webbsidan säger Jonna, utan att den är anpassad efter företaget. Hon vill att företag inte ska vara rädda för teknikens utveckling utan lära sig följa med den och uppnå kundernas krav.
Konkurrenter på marknaden med webbsidor hindrar inte Jonna från att våga satsa, att ha en tydlig dialog med kunden är viktigt. Hon tar sig gärna tiden att förklara tekniken för att även den helt okunniga ska våga diskutera hur en webbsida fungerar. Hon vill skapa en bra relation med sina kunder och kunna finnas där tillhands som stöd när det behövs. Det kan vara allt från komplexa lösningar till företag eller bara små ändringar för den som klarar vissa delar själv.
Dessutom vill Jonna att det ska vara enkelt för företagen och endast ha en kontaktperson, allt för att slippa krångel. Jonna erbjuder flera tillhörande tjänster till webbsidor i sitt företag, så som att ta fram logotype, foto, texter m.m.
Nu ser hon fram emot att få lära känna fler lokala företag och hjälpa de att synas från deras bästa sida.
INFO-Bladet önskar Jonna lycka till med sitt nya företag.


Text: Patrik Lundin. Foto: Privat

Föregående artikelSKKS – mångskiftande konst under kulturkalaset
Nästa artikelMIKA – en mötesplats som stödjer människor