För mindre än ett år sedan bildades de i vardagsrummet hemma hos klubbordföranden Johan Petré. Så att de nu ligger 4 i regionsserien, Sveriges näst högsta basebollserie, känns otroligt.

– Egentligen inte, säger Petré, vi har en bra mix i laget. Där finns allt från unga till gamla och från rena nybörjare till väldigt erfarna spelare.

På de sex inledande matcherna har det blivit fyra vinster och i skrivande stund väntar två hemmamatcher mot Hajarna från Göteborg, på självaste nationaldagen.
Hemmamatcher är dock en sanning med modifikation.

– Då det inte finns så gott om basebollplaner så spelar vi våra hemmamatcher i Sölvesborg, säger en av klubbens styrelsemedlemmar, Pia Rehn Westerdahl.

Men självklart skulle vi vilja ha en egen plan i hemkommunen.

Baseboll är en världsidrott med ca 65 miljoner utövare i över 140 olika länder. Hur ser det ut här i Sverige?

– Vi har svårt att komma igenom mediebruset, säger Rehn Westerdahl, och det är många mer etablerade idrotter som slåss om idrottsutövande ungdomar. Men vi är på uppgång.

– Och Bromölla Monsters är en del i försöket att sprida idrotten, fyller Petré i och fortsätter, så vi välkomnar alla från 10 år och uppåt att komma och prova på.

Så om ni tycker det här låter intressant ska ni bege er till Branthalla grusplan på måndagar, kl. 17:30, där klubben bedriver sina träningar.

Text: Martin Westerdahl, Foto: Leonardo Sanchez Soto

Föregående artikelMjällby AIF arrangerar poolspelet Sommarboll
Nästa artikelParadiset i Håkanryd invigt