Martin Nilsson ägare av HVH-bygg med isoleringsmaskinen.

Bromölla

Tänk att när du läst denna INFO-Bladet så lämnar du den till pappersåtervinning och sen återanvändes den som isolering för ditt boende. Det är sedan 25 år en utvecklad arbetsmetod och nu efterfrågas metoden mer och mer.

Sedan en tid tillbaka har det lokala byggföretaget HVH bygg satsat på att isolera sina villor med en Cellulosaisolering. Det är i grunden tidningspapper som genom en återvinningspro- cess blandats med mineralsalter och malt i en kvarn vilket gör att cellulosan inte ruttnar och är brandbeständigt. Enklare kan det knappast bli.Glöm detta med luft

Praktiskt lastar man både maskin och material på lastbil och man kan arbeta även då det regnar och snöar.

spalter mot taket då man har svårt att skapa de, för det går att fylla utrymmet helt mellan undertak och yttertak.

Vi träffade Martin Nilsson som driver HVH Bygg och han visade sin nya investering som redan används vid isolering av HVH-Villan. Cellulosaisolering fungerar mycket enkelt. Vi kör fram med vår lastbil till byggplatsen och har med oss inblåsningsmaskin och cellulosa ber. Byggmästa- ren, snickaren eller muraren har redan förberett allt i förväg. Inblåsningsmaskinen blir kvar på lastbilen och fylls där med cellulosa. Man tar inblåsnings- slangen till önskad position och fyller vind, golv eller väggar be- roende på vad som ska isoleras. Cellulosafibrerna tovar ihop sigi konstruktionen till en fogfri isoleringsmatta. Oberoende om det är på golv, tak eller vägg – det är alltid en och samma produkt.

-Vi har tidigare bara haft tankarna på att vi skulle använda det i våra villor men efterhand så har förfrågningar dykt upp och då har vi utfört de jobben och eftersom kunderna blivit så nöjda kommer vi nu att erbjuda detta

Efter isolering, varmt och gott.

som en service, berättar Martin.

Materialet är perfekt på trånga utrymme och där det kanskenns en liten tunn isolering ochman vill tilläggsisolera. Inga speciella förberedelser behövs. Det är antimögelbehandlat och mössen bygger inte gärna i det och dessutom så reglerar den ju fukten själv.

Vill du tilläggsisolera vinden eller isolera din nya stuga, hus eller alternativt isolera golvet på stugan då ska du kontakta Martin på HVH för mer information.

Text & Foto: Patrik Lundin

Föregående artikelPolisbricka No 1
Nästa artikelFamiljerna – Birgitta Thulin