Killarna visar upp lokalerna här i Gamla NA altanglas kontorslandskap. Från vänster Björn, Sammy och Benny Karlsson.

När man nämner BSK och Bromölla så känner de flesta till begreppet, ja det har blivit ett begrepp och nu inför att företaget snart varit etablerat i 30 år så kan man förstå det.

Det är åtskilliga företag och kommuner som varit hyrestagare till deras ställningar som lätt känns igen på den gröna färgen. Företaget startades först med service av högtryckstvättning och ställningsbygge. Under åren har man utökat med party och tält samt fastighetsförvaltning.

Sedan en tid tillbaka är det Björn Karlsson, Sammy Karlsson och Benny Karlsson som driver BSK Gruppen. Björn som tidigare har stor erfarenhet av fastighetsförvaltning ansvarar för att utveckla denna växande gren inom företaget.

Man förvaltar ganska några fastigheter på Industrigatan i Bromölla. Dels den fastighet som de själva huserar ställningar och tält i men även gamla NA Altanglas som ligger längs med gamla E22:an. Här finns det ett fräscht kontorslandskap, yta för tillverkning samt plats för ett stort lager på cirka 500kvm.

Etapp I och Etapp II
2008 byggde man en stor fastighet som i dag inrymmer ett flertal företag, det finns ute på nya industriområdet alldeles intill motorvägen. Här byggs nu etapp II, en ny byggnad på 24m x36m som skall kunna planeras efter hur stor yta hyresgästen behöver. Här kan man välja mellan 70-700kvm, om man är snabb att boka sig för lokal. I dag finns det redan en hel del intressenter som vill etablera sig i Bromölla och ett företag som redan finns i deras industrilokal väljer att flytta till de nya lokalerna. Det är Besikta som nu kommer att få en ändamålsenlig lokal dit man ska kunna komma och besiktiga även husvagnar och släpar. Lokalen kommer att gå rakt igenom fastigheten som en vanlig besiktningshall och detta kommer att underlätta rejält mot i dag.

– Detta visar att alla som verkligen behöver en skräddarsydd lokal ska vända sig till oss så kan vi säkert fixa det. Och behöver man mer yta så kan vi absolut bygga mer, berättar Björn.

När det gäller miljö så satsar vi rejält på högsta klassning för att vi även ska kunna ha verksamheter som kräver det. Det finns även planer för etapp III. Vi har också platser utomhus med inhägnad för de som önskar detta.

Vi satsar på Bromölla och känner att det är här vi vill verka och bo så samtidigt som vi bygger och expanderar så växer vår kommun med nya företag och fler arbetstillfällen.

Text: & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelSölvesborgs Bytardag
Nästa artikelKommande föreläsningar