Patric Leppälä och Mats Svensson är de som hjälper dig med solskydd

Bromölla

1985 tog Mats och Birgitta Svensson över verksamheten Bromölla Persienner från Gull-Britt och Bertil Berner. Vid övertagandet lades det till markiser i sortimentet och därav kommer dagens namn på företaget Bromölla Persienner & Markiser.

Sedan övertagandet har Mats och Birgitta målmedvetet arbetat med högkvalitativa produkter som anpassats för kunderna. Nu kommer sonen Patric Leppälä också in i företaget och hjälper till i verksamheten. Tillsammans ska de fortsätta att bedriva verksamhet med samma kvalité på både produkter och tjänster. – Det känns som ett steg i rätt riktning och det ska bli roligt att ha med Patric i den dagliga verksamheten, berättar Mats. Redan nu hjälps de åt men efter den första mars axlar Patric ett större ansvar och arbetar fullt ut med företaget. Att de blir en till som kan hjälpa kunderna ökar servicenivån och de får mer kompetens för ny teknik som Patric behärskar. – Jag räknar med att vi ska kunna ge kunderna de smarta lösningar med olika App-styrningar och liknande ny teknik som efterfrågas av de som satsar på smarta hem, säger Patric. Dessutom kommer andra produkter in i vårt sortiment som tex. insektsnät i dörrar och fönster. Vi kommer fortsätta att leverera högkvalitativa produkter och erbjuda bästa service. Man har sedan starten arbetat och hjälpt kunder i området Olofström, Sölvesborg och Bromöllas kommuner samt även en del i Kristianstads kommun och det är också tanken framöver.

Flera generationer

Mats berättar att han under sina år i företaget har haft farföräldrar, föräldrar och sedan deras barn som kunder. Det beror oftast på att föräldrarna är nöjda och har haft sina produkter i många år utan några problem. -Kunderna har varit nöjda med vår service och kvalitén på våra produkter. Vi gör hembesök och mäter samt ger ett första förslag på hur man kan göra för att få bästa lösningen på det som upplevs som problem. Vid leverans monteras och säkerställs funktion vilket ger oss och kunden en trygg tillvaro. Skulle man uppleva något problem ringer man oss och vi åtgärdar, säger Mats. Ett möte bokar man enklast genom att ringa så kommer Mats eller Patric ut och mäter, visar upp produkter och material. Det finns även fastigheter där man kan se produkterna monterade i verkligheten I år fyller Bromölla Persienner & Markiser 37 år och Mats kan se tillbaka på en bra utveckling då man i dag ses som ett självklart val om man vill ha monterat solskydd, persienner eller övriga mörkläggnings-produkter. Framöver kommer den nya tekniken att få en naturlig plats men känslan säger mig att kvalitén som byggts upp sedan starten, den ändrar man inte på.

Vi på INFO-Bladet önskar Mats och Patric lycka till med er satsning.

Text & Foto: Patrik Lundin

Föregående artikelMusikföreningen Blue Note – vårprogrammet klart
Nästa artikelSläppta restriktioner och en möjlighet till att ge barnen chansen.