Bromölla
Pinnagas moppers är klubben för entusiaster med största intresse för mopeder. Varje år arrangerar dom sin en årlig runda och i år firar dom 5 års jubileum.

Medlemmar från Pinnagas Moppers. I år firar dom 5 års jubileum.

Klubben bildades julen 2014, deras mål är att arrangera rundor för mopedintresserade, varje första maj sedan några år tillbaka har dom sin vårrunda, där dom bjuder in folk att haka på. Men med anledning av Corona smittrisken och regeringens beslut angående max antal vid samlingar, ställer Pinnagas Moppers in sin 1:a maj rundan år. Istället genomförs rundan den 26:e september, förutsatt att nuvarande restriktioner är hävda och det inte är någon smittrisk längre.
Nyheten för i år är att dom har sitt 5 års jubileum och detta kommer så klart att firas.
– Vi kommer bland annat att dela ut fina priser, dessutom kommer korven som vi brukar ha försäljning på, att ingå i start-avgiften det här året, berättar Bo Alm som är en av klubbens medlemmar.
– Alla som kör moped från den förra generationen, eller har det som intresse är välkomna att delta. Vi har haft stadigt ökande deltagande i kortegen allt som åren har gått, som har varit en bra bit över 100 ekipage, nämner Bo.
Årets runda kommer som vanligt starta vid Din-X macken i Bromölla och ingen föranmälan behövs.

Man kommer kunna beskåda ekipage från generationer tillbaka.

För att delta är startavgiften 50 kr, där en del av överskottet skänks till cancerfonden. Väl på Din-X träffar ni Camilla Björkman som hjälper till med grillningen.
– Det kommer innan start en försäljare och visar upp en olja som gör att man kan blanda i endast 1% i bensinen för att minska på utsläppen! Detta är bra för miljön! Säger Bo.
Kortege genom Bromölla,
sedan fri åkning:
Bromölla, Håkanryd, Näsum, Västanå, Oretorp, Vånga, Över på Ivö (Detta är en stor nyhet), Bäckaskog, Gualöv, Din-X.
– Mopedintresset är större än någonsin och tror att många tittar på oss med avund, när vi träffas och åker en tur, grillar en korv och ljuger lite! Fler och fler letar moped och priset stiger, så vill man va med så är det hög tid att skaffa sig en moppe, avslutar Bo Alm.
Lycka till på årets runda önskar vi på INFO-Bladet.
Text & Foto: Daniel Sverkersson

Föregående artikelDen tid vi lever i
Nästa artikelKommunens gymnasieungdomar äter restaurangmat