Missa inte Björn Ranelid 10 november Foto: Martin Cederblad

Bromölla
Den 10 till 12 november har kulturhelgen i Bromölla kommun premiär. Under tre dagar bjuder föreningar, kulturaktörer och kommunen in till en mängd olika kulturaktiviteter och arrangemang runtom i bygden, från Nymölla i söder till Näsum i norr.

Bubblande Toner med Anders Larsson
Foto: Johan Sundell

Syftet med en kulturhelg i Bromölla kommun är att visa och lyfta kulturen i en gemensam kontext, öka samverkan lokalt, synliggöra det lokala kultur- och föreningslivet samt att erbjuda olika kulturupplevelser. Vi kan med stolthet presentera ett brett program med minst 36 programpunkter och 20 olika aktörer under tre dagar!
Kulturhelgen grundar sig i önskemål från kulturföreningar att samlas kring ett gemensamt arrangemang och har växt fram i tät dialog och samverkan mellan föreningslivet och kommunen.
Utan engagerade invånare hade Bromöllas kulturhelg inte blivit av.
Gemensamt för alla arrangörer är att vi brinner för att skapa mötesplatser mellan människor och kultur. Platser där känslor får frodas, där drömmar får växa och där tankar får väckas.
Programmet är fullspäckat med aktiviteter för alla olika åldrar. Under fredagen gästar Anders Larsson med bubblande toner Kulturpunkten, med en glad musikstund. Rekommenderad ålder är 0-2 år. På Humlescenen har man under fredagen möjlighet att lyssna på Årets skåning Björn Ranelid. Fritidsgården Tunnan bjuder in till konsert och workshop med Philip Nordström som är en av Sveriges främsta inom beatbox.
Kulturpunkten kommer hålla öppet för aktiviteter, bland annat föreläsningar, utställningar och utdelning av kulturpris.
Ivetofta Sparbank bjuder in till barnkalas under lördagen med ansiktsmålning, ballongfigurer, popcorn och fika.
Gå in på www.bromolla.se/kulturhelg där hittar du hela helgens program.
Varmt välkomna till en helg fylld med massa kultur.

Föregående artikelGuld och silver i säsongstarten för BK Revansch boxare
Nästa artikelJulmarknad Mölletorget