Bakre raden frv. Daniel, Anette, Victoria, Lina. Främre raden frv. Omar, Alexander (lia-studerande), Caroline, Sofia (lia-studerande), Sabina, Erika.

Bromölla
Välkommen till RL Ekonomi & Redovisning AB i nya lokaler på Industrigatan 34.
Ibland blir det inte som man har tänkt sig. Och kanske är det just det som gör RL Ekonomi & Redovisning AB unika. När knopparna började slå ut på träden och solen värmde så var högsäsongen här – likt alla andra vårsäsongen.

Anette Lindberg och Daniel Ristovski

Deklarationer och årsredovisningar producerades i en ilande fart samtidigt som en möjlighet öppnades upp för nya lokaler. Byrån lämnade då sin tidigare lokal för att fortsätta sin till-växtresa i nya lokaler med plats för fler konsulter och bättre mötesrum.
Idag är de ett 10-tal konsulter som arbetar med olika uppdrag med kontor i Bromölla och Kristianstad. Deras kunder befinner sig över hela Sverige tack vare nya möjligheter med digitala samarbete. Kunderna är från minsta enmansföretagaren som driver sin verksamhet på en mer hobbynivå till de största företagen med 30-40 anställda och en omsättning runt 50 miljoner kronor.
För det lite mindre företaget som vill lösa sin redovisning själv bygger de upp ett bra
samarbete. Löpande support när olika frågeställningar dyker upp och hjälp med bokföringen. Innan räkenskapsåret stängs utförs resultat- och inkomst-planering.
Vem gör lönerna i bolaget?
Ja vem är det som bara trycker på den där knappen?
Låt RL Ekonomi och Redovisning sköta hela löneadministrationen. Idag hanterar de ca 500 löner. Man gör allt från att sammanställa timmar, kör beräkningar i löneprogram, skickar ut lönespecifikationer och ser till att lönerna betalas ut till olika rapporteringar. Under åren har man hjälpt ett flertal företags ekonomiavdelningar till en digital lösning. Här finns det mycket tid att spara.
-Med en digital omställning har vi möjlighet att snabbare ta fram dagsfärska rapporter och följa upp viktiga nyckeltal som kan skapa en ökad medvetenhet för kunden och för att snabbt upptäcka en eventuell negativ utveckling. Detta är extra viktigt för företag med tanke på inflation och ränteutveckling, säger Anette Lindberg.
RL Ekonomi & Redovisning växer med företaget och anpassar sig efter behovet. Under åren som gått har de tagit över mindre ekonomiavdelningar och dessa mannas ofta upp med olika kompetenser. Mindre team kommer ut och arbetar på företaget, ofta med fördelningar som innebär en uppdragschef som leder och fördelar arbetet och har den närmsta kontakten till bolagens ledning. Detta kompletteras med en av deras lönespecialister samt redovisningsansvarig.
Till kunderna säger de alltid att samla ihop sitt eget lag. Välj ut de kvalifikationer du behöver. Det kan vara redovisningskonsulten, lönekonsulten, banken, revisorn eller några andra nyckelpersoner för att få en bra mix av kunskap. Ofta är kunden bra på att driva sin verksamhet dock med risk att fastna i stor administration trots det är det lilla företaget.
Idag finns det många bra hjälpmedel för en lättare hantering av redovisning men det får inte glömmas att det också finns en hel del lagar och krav att följa. Det är ofta här kunderna fastnar och osäkerheten ökar. Lägger vi fokus på rätt saker? Hur ser min framtid ut? Kan jag påverka min vardag?
Vi tog reda på vad medarbetarna anser om att arbeta på RL Ekonomi & Redovisning.
Omar Darouiche gav sin syn på detta. Familjärt, hjälpsamma medarbetare, hög arbetsmoral i samband med en trevlig arbetsmiljö där man också har det roligt med varandra.
Sabina Svensson berättade för oss.
-Nära och personligt samarbete – skapar en trygghet för både kunden och oss. Redovisningstjänster anpassade efter företag, digital ekonomihantering, hög tillgänglighet, hög kompetens – håller oss uppdaterade och självklart glädje – att arbeta ska vara roligt!
Det känns som att personalen trivs på firman och vi önskar de lycka till i sina nya fina lokaler.
Text & Foto: Patrik Lundin

Föregående artikelNy Vinslövs-tidning ute nu.
Nästa artikelMarcus satsar på framtiden och skiftar inriktning på verksamheten Storgatan 33.