web-Bild-512-cmykSvängsta
INFO-Bladet hälsade på Mattias Gustafsson i Svängsta. Där driver han företaget MG Maskin & Entreprenad. Mattias åker runt med sin grävmaskin och utför jobb till både företag och privatpersoner.

Jobben kan variera men består ofta av markarbeten så som skyddsdikning, rensning av diken, täckdikning, enskilt avlopp, lagning av sönderkörda vägar, mindre schaktuppdrag, markplanering, poolgrävning, altan/garagegrunder och trädgårdsarbeten. Listan kan göras hur lång som helst. Här utförs arbeten både från det lilla jobbet till det stora.

Det verkar som du har ett väldigt varierande jobb, Mattias.
– Ja, det kan man säga, det ena jobbet är aldrig likt det andra. Men det är roligt. Jag har hållit på med detta företaget i några år nu, och det växer i lagom takt hela tiden.

Hur kom det sig att du köpte en grävmaskin?
– Jag har alltid varit intresserad av grävmaskiner. Jag tröttnade på mitt gamla företag som handlade mycket om att sitta vid dator och sälja reservdelar. Jag sålde det företaget till ett Skaraföretag och fick därmed kapital att starta mitt nya företag.

Vilka jobb är vanligast?
– Enskilda avlopp är oerhört vanligt, det är många avlopp som är underkända och behöver göras om. Stensättning är också vanligt. Jag river upp de gamla plattorna och lägger dit nya.

Finns det något av dina jobb du har förkärlek till?
– Jag gillar att lägga in nya gräsmattor. Det är oerhört smidigt framförallt till nybyggda hus. Jag plattar till, fyller på med jord, och rullar ut en färdigväxt gräsmatta. Ge den en vecka och den har växt ihop. Barnen kan ut och leka direkt. Oerhört smidigt, och inte ett ogräs i närheten.

Hur ser framtiden ut?
– Göra bra jobb och ha nöjda kunder!

INFO-Bladet önskar Mattias ett stort lycka till!

Text & Bild: Christoffer Lundin

Föregående artikelByakamp för alla åldrar
Nästa artikelSchack – Tankens stridsfält