Tyringe
Nästa år blir det jubileum. Då har LT Lantmän haft julmarknad i 10 år. En julmarknad som innehåller det mesta, med allt från julgranar till semlor. Semlorna är omåttligt populära och förra året såldes över 300 stycken. Personalen på LT Lantmän i Tyringe och utställarna hälsar alla välkomna till Julmarknad, som i år äger rum den 29 november kl. 10:00-17:30.

Under julmarknaden finns här något för alla, något som går hand i hand med Susannes och Anders butik. Fortfarande är det vanligt att folk tror att LT Lantmän endast är för lantbrukare, men utbudet bjuder på så mycket mer. Bland utställarna på julmarknaden finner man bland annat hantverk och hemslöjd, mat och bakverk, blommor och julgranar. Och precis som vanligt serverar ”Knegarna” från Tyringe Museum ärtsoppa utanför till självkostnads pris.

Utställarna ställer ut kostnadsfritt vilket öppnar dörrarna för ett brett och varierat utbud. Flera utställare är lokala, men några har rest en bit för att medverka under dagen. De allra flesta utställarna bokar plats till nästa års marknad redan innan årets är slut.

Ett gott betyg får man verkligen säg. Att öppna dörrarna och bjuda på Julmarkand är ett populärt inslag och traditionen är här för att stanna.

– Kunder och utställare är nöjda och vi tycker det är trevligt att många kommer, då är det bara att köra på, och fortsätta att sprida tidig julstämning för folk i byn, säger Anders.
Fast det är långt ifrån bara byns invånare som kommer. Många som pendlar längs väg 21 tar sig en tur inom. Likt utställarna så kommer flera långväga ifrån, vilket är väldigt kul.

Text: Elin Troedsson
Bild: Privata & Elin Troedsson