Årets stora cup för Lörby IF F-13 blev Eskilscupen. Denna cup är Sveriges näst största och hela 733 lag deltog detta året.

Tanken på att ta hem högsta vinsten kunde vi bara hoppas på och tanken var svindlande. Vi har tidigare under denna sommaren tagit hem guldet i Lörbys egen Sommarcup för tredje året i rad. Dessutom får vi inte glömma bort Hesslecupen 2010, och även där tog tjejerna hem guldet. Med allting ordnat, underbart boende på landet, massor av taggade och förväntansfulla tjejer samt nerviga föräldrar begav vi oss ner till Helsingborg där cupen skulle gå av stapeln. Alla familjer installerade sig i det fina vandrarhemmet i Jonstorp.

Då första matchen skulle spelas först på fredag eftermiddag, alltså dagen efter ankomst, kunde våra Lörbytjejer passa på att bara ta det lugnt och samla krafter. Samtidigt kunde föräldrarna sitta ute i trädgården, prata, äta och öva på hejaramsor.

Första matchen var kl 14:40 mot Vellinge på Norvalla IP ute på Västra Berga i Helsingborg. Vi tog snabbt ett bra grepp om matchen.Tjejerna rullade runt bollen inom laget med stort självförtroende. Efter tre minuter så sätter vi 1-0. Vi fortsätter att pressa Vellinge och chanserna avlöser varandra. I andra halvlek orkar inte Vellinge hålla emot och matchen slutar 5-0 i vår favör. Härligt med en bra start på cupen och nu väntar en liten paus och nästa match startar på konstgräsplanen Norvalla 2 kl 18.00.

Match nummer två gick mot Laholms FK. Återigen så sätter vi 1-0 efter tre minuter. Vi fortsätter att pressa på och första halvlek slutar 3-0. Vi har ett underbart passningsspel även i andra halvlek och Laholmstjejerna hade det tufft. Även i denna 20 minuters halvlek så sätter vi 3 mål. Slutresultat 6-0. Vi har startat cupen på ett bra sätt och stämningen är på topp. Boendet kan inte vara bättre så det är härliga sommardagar i Helsingborg.

Första matchen dag 2 var mot Våmbs IF. Vi inleder lite avvaktande men kommer sakta men säkert in i matchen. Vi sätter 1-0 i första halvlek. Vi kommer igång i andra halvlek och ökar takten. Matchen slutar 4-0. och vi har i gruppen gjort 15 mål och inte släppt in något. En stark prestation.

Dagens andra match gick mot Tranås FF. De chockstartade och hade inte tänkt att vika ner sig. Vi taktade också upp och inledde spelet på deras planhalva. Vi gör 2-0 i första halvlek. Vi fortsätter att pressa på och sätter både 3- 0 och 4-0. Tyvärr så blev det ett litet misstag som ledde till 4-1. Vi avslutar dagen med 5-1.

Imorgon är det ny spelplats i Laröd och tyvärr så är vi ett av de lagen som måste spela 1/8 delsfinal. Första matchen imorgon blir mot Ängelholms FF. Då var det dags för tredje och sista dagen på Eskilscupen. Vi fick gå upp tidigt för att möta Ängelholms FF 2 i Laröd.

Vi spelade ganska bra men kom inte igenom deras kompakta försvar utan det skulle dröja tills andra halvlek innan de började flytta upp laget som chanserna kom. Fyra minuter in i andra halvlek sätter vi 1-0 och några minuter senare sätter vi ett långskott från c:a 30 meter och matchen slutar 2-0. Nu var det dags att åka vidare till Olympia och spela 1/4 final. Nu var det åter dags att tampas med våra seriekollegor från Nättraby.

Vi visste att det skulle bli tufft men vi hade gjort en bra turnering hittills och tjejerna var fulla av självförtroende. Matchen startade 13:00 i ösregn och vi fick tidigt bra press mot deras mål. Efter tre minuter sätter vi 1-0 och har en bra första halvlek. I andra halvlek tappar vi lite och Nättraby reducerar till 1-1. Vi fick en axelskada på en spelare i Nättrabys straffområde och vi försökte båda ropa på domaren för att blåsa av spelet men domaren blev arg och lät det gå ut över Nättrabys ledare. Matchen slutar 1-1 och det var dags för straffar. Det blev en skogspromenad till en separat straffläggningsplats. Full av självförtroende sa vår målvakt ” Det är lugnt, detta fixar vi”. Vi valde ut fem straffskyttar och det räckte inte med detta för att skilja oss åt utan det blev totalt sju skyttar innan vi kunde gå därifrån med siffrorna 5-4 till vår favör.

Nu var vi i semifinal. I sommarcupen 2008 mötte vi Husie IF i finalen och hade behagliga minnen från den matchen. Nu var det dags att mötas igen, vi var genomblöta av allt hällregn men matchen startade 15:30 och den genomförde vi. Vi pressar på och efter fem minuter så fick vi utdelning i form av 1- 0. Vi har matchen under bra kontroll men i slutminuten så gör flera spelare felbeslut som gör att det blir 1-1. Straffdags igen. Nu var det färdigspelat på denna gyttjiga plan så vi fick slå straffarna direkt. Vi hade ju redan slagit lite straffar så fulla av självförtroende sätter vi alla våra fem straffar och vår målvakt plockar en av deras. Resultat 6-5.

Nu är det finaldags. Vi var tvungna att komma in i värmen för att få på oss lite varma torra kläder och ladda med lite mat innan finalen skulle starta. Våra motståndare Linköping Kenty DFF hade inte behövt gå upp tidigt och de hade spelat en match mindre än oss. Matchen började 18:00 och regnet envisades med att skvala ner. Taggade till tänderna så startade våra krigare i högt tempo och pressade Kentys försvar till det yttersta och efter c:a fem minuter så trycker vi in 1-0. Andra halvlek börjar där den första slutar och vi fortsätter att pressa på. När slutsignalen går är lyckan total.

Vi är nu vinnare i Eskilscupen 2010 och har lagt 43 st F13 lag bakom oss. Ett stort tack till våra fotbollstjejer som är på ett så strålande humör. Våra 16 spelare hade emellanåt ett så snabbt passningspel, att det påminde om flipperspel. Nio stycken av våra spelare har också hamnat i målprotokollet vilket tyder på bra bredd.

Vi har fått många berömmande kommentarer från lagen vi mött samt publik med stort fotbollshjärta. Vi har gjort ett avtryck i Eskilscupen och ingen vet väl vilka utmaningar som väntar men vi kämpar envist vidare. En dag som idag så är himlen blå och vit precis som färgerna vi bär. ”Lörby IF:s Hejarklack Säger bara Tack Tack Tack !!!” Garttis tjejer! Från oss på INFO-Bladet!lörby-if