Bromölla
Löparna bjöds på en riktig utmaning när BroSö Orienteringsklubb tillsammans med Ryssbergets Idrottsklubb arrangerade det första trailloppet på Ryssberget.

Längs med slingrande stigar som varvades med långa tungsprunga uppförsbackar och snabba utförslöpor tog sig löparna fram på banorna med olika längd. Tre banlängder fanns att välja på. En kortare ungdomsbana som var 2,5 km samt två lite tuffare banor på 8 respektive 17 km.

Martin Nilsson, segrare i Herrklassen 17 km.

Herrsegraren på den långa banan Martin Nilsson från Stigmännen Karlshamns OK tyckte det var en rolig bana att springa som krävde mycket löpteknik av löparen. Just att den var så varierande med snabblöpta partier och de tuffa stigningarna gjorde att han fick tänka på hur krafterna skulle disponeras under loppet. Martins segrartid blev 1:08:43, vilket motsvarar en km-tid på 4:03 och med den tiden var han 6 minuter och 15 sekunder före tvåan Kenny Meijer från Ryssbergets IK och 7 minuter och 54 sekunder före trean Jakob Lööf från Bagheera Fjällmaraton.

Även damsegrarinna på långa banan, Amanda Nilsson från Ryssbergets IK, var mäkta imponerad av hur tuff och krävande banan var. Väl i mål var hon ordentligt trött men gav ett stort beröm till banläggarna. Ammandas segertid blev 1:27:17 vilket ger en km-tid på 5:08. På andra plats kom Tilde Jensen från Ryssbergets IK med tiden 1:34:56 och tredje platsen togs av Jannike Åkesson från Team Blekinge med tiden 1:36:06. Damklassens segrare på 8 km-banan blev den landslagsmeriterade orientererskan Lena Eliasson Lööf med tiden 37: 32 medan Björn Östenson från Ryssbergets IK vann herrklassen med tiden 32:21.

Amanda Nilsson segrare i Damklassen 17 km.

Ungdomsklassens segrare var Felix Thomasson från FK Göingarna med tiden 11 minuter och 26 sekunder. Arrangörsteamet är mycket nöjda med detta, det första trailloppet och ser redan fram mot nästa års arrangemang då de lovar ett ännu starkare startfält.

Text & Bild: Mats Widesjö

Föregående artikelFärgglad premiär på ”Kulturkaramellen”